case studies

Tate St Ives

Commercial

In order to complement the aesthetics of the surrounding scenery, the green roof was designed to include a number of mounds and hills ranging from 450cm to 2m in height. Having worked closely with the architects from the early stages of the project, Eco Green Roofs were able to assist with assessing the chosen method used to construct the mounds.


The original specification suggested that the substrate be moulded to insulated board, however, the substrate had the potential to slip from the board. It was decided that a web structure be used to hold the substrate in place and create the raised areas of the roof.

 

Keith Hills, Managing Director at Eco Green Roofs, said: “In the initial design stages we noticed the potential for excess water, and subsequently the substrate itself, to spill off the roof and run down the exterior walls of the gallery. To protect the aesthetics of the project, we specified a unique drainage pipe that is perforated and wrapped in a mesh fleece before being installed. This stops any substrate from entering into the pipe, but still allows excess water to be captured and transported off the roof. As the water is contained within the pipe, the exterior of Tate St Ives is protected from damage and the overall aesthetic is maintained.”

This stunning project has been celebrated within the construction industry, including being shortlisted for the prestigious 2018 RIBA Stirling Prize, showcased here.

Download the full case study

Tate St Ives Tate St Ives Tate St Ives

quick enquiry

I would like to opt in to receive marketing communications via: